ΠΑΡ
2/12
2016
11:17

Επικίνδυνη η κατανάλωση άφθονου νερού σε μικρό χρονικό διάστημα

Επικίνδυνη η κατανάλωση άφθονου νερού σε μικρό χρονικό διάστημα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πώς βρέθηκε στο νοσοκομείο με οξεία υπονατριαιμία

Η κατανάλωση άφθονων υγρών σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να βλάψει την υγεία των ασθενών, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.

Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Case Reports αναφέρεται η περίπτωση 59χρονης γυναίκα, η οποία ήπιε τόσο πολύ νερό για να απαλλαγεί από την ουρολοίμωξή της, ώστε αρρώστησε και κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της για να αναρρώσει.

Οι γιατροί από το Νοσοκομείο King’s College στο Λονδίνο, εξηγούν ότι η γυναίκα ακολούθησε τη συμβουλή ενός γιατρού να πίνει 240 ml νερό (σχεδόν ένα ποτήρι) κάθε 30 λεπτά «για να διώξει τα μικρόβια από το ουροποιητικό της», με συνέπεια να μεταφερθεί έπειτα από λίγες ώρες στο νοσοκομείο με οξεία υπονατριαιμία.

Κατά την υπονατριαιμία μειώνονται απειλητικά τα επίπεδα νατρίου (άλατος) στο αίμα, μία κατάσταση που κατά κανόνα παρατηρείται σε αθλητές αντοχής.

Τα συμπτώματά της υπονατριαιμίας είναι ναυτία, έμετος και πονοκέφαλος αλλά στις σοβαρές περιπτώσεις προκαλείται οίδημα εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νοητική σύγχυση, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο σε ποσοστό 30%.

Η γυναίκα χρειάσθηκε μία εβδομάδα έως ότου αναρρώσει πλήρως.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:13 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:13 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.