ΤΡΙ
1/11
2016
14:11

Τι δείχνει το χρώμα ούρων για την υγεία

Τι δείχνει το χρώμα ούρων για την υγεία
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πότε πρέπει να πάμε στον γιατρό

Το χρώμα των ούρων δίνει πληροφορίες για την υγεία του ατόμου, τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού και τις διατροφικές του συνήθειες.

 

Φυσιολογικό χρώμα στα ούρα θεωρούνται το διάφανο ή το ελαφρώς κιτρινωπό, χωρίς ίχνη στερεών ουσιών ή αίματος.

 

Το σκούρο κίτρινο χρώμα υποδεικνύει χαμηλή πρόσληψη ή απώλεια υγρών ενώ αν τα ούρα έχουν πορτοκαλί χρώμα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια φαρμακευτική αγωγή που έχει χορηγήσει ο γιατρός ή σε διατροφή πλούσια σε καρότα, βατόμουρα, παντζάρια.

 

Το ροζ ή κόκκινο χρώμα των ούρων μπορεί να οφείλεται στη διατροφή ή να υποδεικνύει την παρουσία αίματος. Στην περίπτωση αυτή πρέπει το άτομο πρέπει να επισκεφτεί τον γιατρό.

 

Αντιψυχωσικά, αντιβιοτικά, καθαρτικά και φάρμακα κατά της επιληψίας μπορεί να προσδώσουν στα ούρα καφετί ή πρασινωπή απόχρωση, ενώ μια σπάνια μεταβολική διαταραχή που ονομάζεται πορφυρία συχνά προσδίδει στα ούρα μωβ απόχρωση.

 

Τα θολά ούρα μπορεί να υποδεικνύουν εκτός από αφυδάτωση, ουρολοίμωξη ή παθήσεις των νεφρών ενώ η πολύ έντονη μυρωδιά των ούρων μπορεί να υποδεικνύει λοίμωξη ή διαβήτη.

 

Η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη εάν η αλλαγή στο χρώμα των ούρων δεν υποχωρούν σε διάστημα δύο έως τριών ημερών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 14:13

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:07 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:07 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.