ΠΑΡ
11/11
2016
13:09

Πάνω από 500.000 Έλληνες παλεύουν με την κατάθλιψη

Πάνω από 500.000 Έλληνες παλεύουν με την κατάθλιψη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μισή... Θεσσαλονίκη ασθενείς που πολλοί δεν το ξέρουν καν

 

Μισή... Θεσσαλονίκη παλεύει με την κατάθλιψη με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, συνδέοντας την αυξητική τάση με τις πληγές που έχει ανοίξει στην ελληνική κοινωνία η οικονομική κρίση.

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρου Σκαπινάκη «το 2015 οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000».

 

Στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας (2nd Mental Health Conference) ο καθηγητής τόνισε ότι «κάποιοι ασθενείς θεωρούν ότι δεν είναι άρρωστοι», ενώ όπως είπε «αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης σε ψυχιάτρους».

 

«Αρκετοί σκέφτονται και το κόστος θεραπείας. Όσο όμως καθυστερεί η θεραπεία τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αναπηρίας» καταλήγει ο κ. Σκαπινάκης.

 

Οι επισημάνσεις της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίνας Οικονόμου προβληματίζουν. «Διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι σοβαροί λόγοι που οδηγούν στην αυτοκτονία είναι τα χρέη και η κατάσχεση της οικίας», γράφουν τα ΝΕΑ.

 

Στην Ελλάδα του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, περίπου το 36% του πληθυσμού αγγίζει τα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

«Μετά την εισαγωγή των μέτρων λιτότητας σημειώθηκε ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35%. Ειδικότερα σε άνδρες παραγωγικής ηλικίας» τονίζει η Μαρίνα Οικονόμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Νοέμβριος 2016 13:20

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:43 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:43 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.