ΠΑΡ
30/12
2016
15:17

Το ιχθυέλαιο μειώνει τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά

Το ιχθυέλαιο μειώνει τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι πρέπει να προσέχουν οι έγκυες στην κατανάλωση του

Το ιχθυέλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδεχομένως να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης άσθματος ή εμμένοντος συριγμού στο παιδί, σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης.

 

Οι Δανοί επιστήμονες εστίασαν σε 695 έγκυες γυναίκες και διαπίστωσαν ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων ιχθυελαίων το τελευταίο τρίμηνο της κύησης (από την 24η εβδομάδα έως και μια εβδομάδα μετά τον τοκετό) μείωνε τον κίνδυνο άσθματος ή εμμένοντος συριγμού.

 

Τα συμπληρώματα μείωσαν τον κίνδυνο 30,7% τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.

 

Στις γυναίκες με χαμηλά επίπεδα EPA και DHA, το ποσοστό άσθματος και συριγμού στα παιδιά τους ήταν 17,5% όταν πήραν ιχθυέλαιο κατά την κύηση, έναντι 34,1% όταν πήραν εικονικό συμπλήρωμα διατροφής όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο The New England Journal of Medicine.

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση ιχθυελαίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια ανά ημέρα ενώ σύμφωνα με τον Δρ Χανς Μπισγκααρντ, κύριο συγγραφέα της μελέτης, εκτός των συμπληρωμάτων οι γονείς πρέπει να τρώνε και πολλά ψάρια.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.