ΤΡΙ
15/11
2016
15:49

Φοιτήτρια έφτιαξε εφαρμογή που ανιχνεύει τον αυτισμό σε παιδιά

Φοιτήτρια έφτιαξε εφαρμογή που ανιχνεύει τον αυτισμό σε παιδιά
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η εφαρμογή λειτουργεί με την παρακολούθηση των κινήσεων των ματιών

 

Φοιτήτρια ανέπτυξε εφαρμογή που παρακολουθεί την κίνηση των ματιών των παιδιών και καταφέρνει να προσδιορίσει τα πιθανά σημάδια αυτισμού.

 

Η Κουν Γου Τσο από το Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με τον Γανιάο Σου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και της Μηχανικής ανέπτυξε εφαρμογή παρακολουθεί την κίνηση των ματιών με σκοπό να προσδιορίσει, σε λιγότερο από ένα λεπτό, εάν ένα παιδί παρουσιάζει σημάδια αυτισμού.

 

Η εφαρμογή, γράφει το ΑΠΕ, λειτουργεί με την παρακολούθηση των κινήσεων των ματιών ενός παιδιού όταν αυτό κοιτάει εικόνες με κοινωνικές σκηνές, όπως εικόνες στις οποίες περιέχονται πολλά άτομα. Οι κινήσεις των ματιών ενός ατόμου με ASD είναι συχνά διαφορετικές από κάποιου χωρίς αυτισμό.

 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Wired, πιστεύεται ότι περίπου 2 άτομα ανά 1000 διαγιγνώσκονται παγκοσμίως με ASD. Στόχος της εφαρμογής είναι «να επιτρέψει σε οικογένειες να αναζητήσουν θεραπεία ταχύτερα και να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα οφέλη της θεραπείας», δήλωσε ο Σου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 16:03

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:46 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:46 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.