ΤΡΙ
11/10
2016
10:51

Δείτε ποια παιδιά είναι πιο επιρρεπή στο αλκοόλ ή το κάπνισμα

Δείτε ποια παιδιά είναι πιο επιρρεπή στο αλκοόλ ή το κάπνισμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι παθαίνουν τα παιδιά που τους έχει πεθάνει ο ένας γονιός.

Τα παιδιά που είχαν χάσει έναν από τους γονείς τους πριν τα επτά τους, είχαν, σύμφωνα με μελέτη, υπερδιπλάσια πιθανότητα να αρχίσουν το κάπνισμα σε σχέση με τα άλλα παιδιά που δεν είχαν βιώσει τέτοια γονική απώλεια. Την ίδια ώρα, είχαν 46% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αρχίσει και το αλκοόλ.

 

Η απώλεια ενός γονέα εξαιτίας θανάτου ή διαζυγίου, αυξάνει τον κίνδυνο καπνίσματος ή κατανάλωσης αλκοόλ τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια, άσχετα από την ηλικία που το παιδί βίωσε την απουσία και ανεξάρτητα από το αν έχασε τη μητέρα ή τον πατέρα του.

 

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η απώλεια του γονιού αυξάνει τον κίνδυνο για αλκοόλ, κάπνισμα και ναρκωτικά στην εφηβεία και την ενήλικη ζωή, αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι ο αυξημένος κίνδυνος αφορά ακόμη και την προεφηβεία.

 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Ρεμπέκα Λέϊσι του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 11.000 παιδιά, ηλικίας ενός έως 11 ετών ενώ ως γονική απώλεια θεωρήθηκε η απουσία ενός βιολογικού γονιού προτού το παιδί γίνει επτά ετών.

 

Μάλιστα τα παιδιά που είχαν βιώσει την απώλεια λόγω θανάτου ήταν 12 φορές πιθανότερο να μεθάνε σε σχέση με παιδιά που είχαν βιώσει την απώλεια εξαιτίας διαζυγίου των γονιών.

 

Η σχετική δημοσίευση της έρευνας έγινε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ).

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:44 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:44 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.