ΣΑΒ
7/1
2017
13:18

Ασπίδα για το συκώτι το αντιοξειδωτικό του μητρικού γάλακτος

Ασπίδα για το συκώτι το αντιοξειδωτικό του μητρικού γάλακτος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος επηρεάζει το 20-30% των ενήλικων Αμερικανών

Τα αντιοξειδωτικά πιστεύεται ότι προστατεύουν από χρόνιες παθήσεις όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο λόγω των ιδιοτήτων τους κατά των κυτταρικών βλαβών ενώ βρίσκονται σε φρούτα και λαχανικά.

 

Νέα έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτητηκαν στην Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology, διαπιστώνει ότι αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο μητρικό γάλα, το ακτινίδιο, την σόγια και το σέλερι μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης μη αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος (fatty liver disease), της πιο κοινής μορφής ηπατοπάθειας η οποία ευθύνεται για το 75% των χρόνιων ασθενειών του ήπατος στις ΗΠΑ.

 

Η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος επηρεάζει το 20-30% των ενήλικων Αμερικανών.

 

Ερευνητές από το University of Colorado Anschutz Medical Campus μελέτησαν αν αυξημένη δόση από πυρρολοκινολινοκινόνη (PQQ) μειώνει την ανάπτυξη NAFLD (μη αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος).

 

Με επικεφαλής την Karen Jonscher, Ph.D., αναισθησιολόγο και φυσίατρου στο CU Anschutz επιστήμονες τάισαν δύο ομάδες εγκύων ποντικιών την μία με τροφές πλούσιες σε λιπαρά και την άλλη με υγιεινή διατροφή, ενώ και στις δύο ομάδες παρείχαν PQQ στο νερό τους. Και τα παιδιά των ποντικιών των δύο γκρουπ ακολούθησαν την ίδια διατροφή με την προσθήκη PQQ στο νερό τους για 20 εβδομάδες.

 

Όπως ήταν φυσικό τα ποντίκια που τρέφονταν με τον δυτικό τρόπο διατροφής ήταν πιο παχιά όμως η προσθήκη PQQ είχε μειώσει το λίπος στο συκώτι όχι μόνο των γονέων αλλά και των απογόνων τους που λάμβαναν το συμπλήρωμα.

 

"Ίσως συμπληρώματα διατροφής με PQQ, το οποίο βάσει μελετών έχει αποδειχτεί πως είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, αξίζει να γίνουν στόχος και άλλων ερευνών στη μάχη για την μείωση του NAFLD στα μωρά" , σημειώνει η Karen Jonscher.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2017 13:23

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.