ΤΕΤ
3/12
2014
10:30

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

H 3η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Η ημέρα αυτή έχει θεσπιστεί από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία και την κινητοποίηση για την υποστήριξη τους ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η αξιοπρέπεια και η ποιότητα της ζωής τους. Στόχος της μέρας αυτής είναι επίσης η εξάλειψη των διακρίσεων εναντίον των ατόμων με αναπηρία και η ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο με την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών.

Φέτος το κεντρικό θέμα είναι η υποστήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία μέσω των πολλά υποσχόμενων τεχνολογικών εξελίξεων

Στο σημείο αυτό τα Ηνωμένα Έθνη τονίζουν τον σημαντικό ρόλο της τεχνολογίας στην:

  1. Διαχείριση καταστάσεων επείγουσας ανάγκης και μαζικών καταστροφών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τονίζεται η ανάγκη εξοικείωσης των ατόμων με αναπηρία με αυτά. Επίσης τονίζεται η ανάγκη να συμπεριλαμβάνονται πάντα τα άτομα με αναπηρία σε κάθε σχεδιασμό αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.
  2. Δημιουργία νέων συνθηκών στους χώρους εργασίας που θα επιτρέψουν την απασχόληση μεγαλύτερου αριθμού ατόμων με αναπηρία.
  3. Καλύτερη λειτουργική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Δεκέμβριος 2014 16:57

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:04 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:04 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.