ΔΕΥ
3/11
2014
13:06

Συλλογική Σύμβαση υπέγραψαν οι φαρμακοποιοί με τον ΕΟΠΥΥ

Συλλογική Σύμβαση υπέγραψαν οι φαρμακοποιοί με τον ΕΟΠΥΥ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συλλογική σύμβαση με βάθος τριετίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστας Λουράντος.

Η σύμβαση που υπογράφηκε την Παρασκευή 31/10, περιγράφει τον τρόπο χορήγησης των σκευασμάτων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα καταργεί και όλες τις ατομικές συμβάσεις που προϋπήρχαν.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, απαγορεύεται η εκτέλεση συνταγών φαρμάκων υψηλού κόστους, τα οποία θα χορηγούνται από τα φαρμακεία του Οργανισμού, εκτός και αν αναγράφεται επί των συνταγών η ένδειξη "επείγον και στερούμεθα".

Επίσης, η σύμβαση προβλέπει ότι κατά την εκτέλεση των συνταγών, οι ασφαλισμένοι θα προσκομίζουν υποχρεωτικά το βιβλιάριο υγείας.Ο φαρμακοποιός εκτελεί τη συνταγή, όταν το σκεύασμα έχει εγκριθεί από τον ΕΟΦ ή τον ΙΦΕΤ. Η δαπάνη για τη χορήγηση ομοιοπαθητικών φαρμάκων δε δικαιολογείται.Κάθετα απαγορεύεται η κατευθυνόμενη από τους ασθενείς εκτέλεση συνταγών με συγκεκριμένα σκευάσματα.Η εκτέλεση της συνταγής και η παραλαβή του φαρμάκου θα υπογράφεται από το φαρμακοποιό και από τον ασφαλισμένο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Νοέμβριος 2014 13:13

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:17 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:17 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.