ΚΥΡ
8/1
2017
13:08

7.000 νοσοκομειακά κρεβάτια χάθηκαν στην Αγγλία - Βγήκαν ράντζα

7.000 νοσοκομειακά κρεβάτια χάθηκαν στην Αγγλία - Βγήκαν ράντζα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θα αυξηθεί η ζήτηση

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την κατάσταση υγείας στη Μεγάλη Βρετανία όπου τα τελευταία έξι χρόνια έχουν, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, "χαθεί" από τα βρετανικά νοσοκομεία 7.301 κρεβάτια.

 

Τα στοιχεία δείχνουν πως στην Βρετανία υπάρχουν 101.589 νοσοκομειακά κρεβάτια, κατά 7.301 λιγότερα από το 2010 με τους αρμόδιους να φοβούνται ότι οι σχεδιαζόμενες περικοπές 20 δισ. από τον τομέα της Υγείας τα επόμενα χρόνια θα επιδεινώσουν την κατάσταση.

 

Ακόμα και με σταθερή αύξηση του πληθυσμού εξαιτίας της γήρανσης του πληθυσμού θα αυξηθεί η ζήτηση για κρεβάτια στα νοσοκομεία.

 

Η Μεγάλη Βρετανία έχει ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα νοσοκομειακών κρεβατιών στην Ε.Ε. με 2,8 ανά 1000 κατοίκους σε σχέση με την Γερμανία που έχει 8,6 και τα 6,2 στην Γαλλία.

 

Ο πρώην Βρετανός υπουργός Υγείας Norman Lamb κάλεσε την κυβέρνηση να μην κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά να δει κατάματα τα οικονομικά προβλήματα του συστήματος Υγείας της χώρας.

 

“Η κρίση στο σύστημα Υγείας είναι απερίγραπτη. Τα νοσοκομεία κλείνουν τις πόρτες τους μη μπορώντας να δεχτούν ασθενείς. Οι υπηρεσίες Υγείας καταρρέουν", δήλωσε ο ηγέτης των εργατικών Jeremy Corbyn.

 

Ο Βρετανός John Freeman, μιλώντας στο BBC σημείωσε πως η σύζυγός του μετά από εγκεφαλικό πέρασε 38 ώρες σε φορείο επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια.

 

«Ήταν ξαπλωμένη σε ένα φορείο σε διάδρομο, δίπλα στην έξοδο κινδύνου και βεβαίως δεν μπόρεσε να ησυχάσει διότι μπαινόβγαιναν τα φορεία και χτύπαγαν πάνω στις πόρτες», είπε.

 

«Υπήρχαν περίπου 20 τέτοια φορεία στο διάδρομο. Είναι σαν να επιστρέφουμε στην Μεσαίωνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:28 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:28 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.