ΠΑΡ
6/1
2017
11:13

Ειδική Αγωγή: "Πάρτι" 50 εκατ. το χρόνο

Ειδική Αγωγή: "Πάρτι" 50 εκατ. το χρόνο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) καλεί τα μέλη του σε αφύπνιση

 


Κάποιοι στο χώρο της Υγείας επηρεασμένοι από το κλίμα των εορταστικών ημερών δεν έχουν καταλάβει ότι το "πάρτι" έχει τελειώσει, γράφει το περιοδικό Επίκαιρα, τονίζοντας ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ορισμένες ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής που τα προηγούμενα χρόνια θησαύριζαν εκμεταλλευόμενες την αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους που χρειάζονταν εργοθεραπεία - λογοθεραπεία και εκείνων που δεν χρειάζονταν, οι οποίες απομυζούσαν τον ΕΟΠΥΥ.

 

Με νόμο με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου ο ΕΟΠΥΥ επιδιώκει να βάλει τάξη στο χάος που επικρατεί με εκλογίκευση των σχετικών δαπανών οι οποίες ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ ετησίως, με ορισμένους να ανεβάζουν το ποσό σα 70 εκατ. ευρώ το χρόνο.

 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) καλεί τα μέλη του σε αφύπνιση τονίζοντας ότι οι χώροι παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής εφεξής περισσότερο θα παραπέμπουν σε δημόσιο νοσοκομείο σε εφημερία που αδυνατεί να διαχειριστεί τον όγκο των περιστατικών.

 

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος μιλώντας στα Επίκαιρα θέτει ως όριο τις 16 Ιανουαρίου για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, υποστηρίζοντας ότι με το υπό κατάργηση καθεστώς δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί κατά πόσο οι επισκέψεις στα κέντρα και τους επιστήμονες ειδικής αγωγής ήταν πραγματική ή γίνονταν για "ψύλλου πήδημα".

 

"Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν κάποιοι που δεν θέλουν συμβάσεις και ελέγχους τα παιδιά ως ασπίδα τους", σημειώνει.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2017 11:22

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:20 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:20 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.