ΠΕΜ
5/1
2017
11:15

Τον Απρίλιο στο ΣτΕ η προσφυγή των γιατρών

Τον Απρίλιο στο ΣτΕ η προσφυγή των γιατρών
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Aσφαλιστικές εισφορές  βάσει των καθαρών εισοδημάτων

Την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τη μείωση των συντάξεων "που προκύπτει από την εφαρμογή διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου".

 

Όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, με το νέο σύστημα οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς υπολογίζονται βάσει των καθαρών εισοδημάτων τους.

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα υπολογιστούν βάσει των καθαρών εισοδημάτων που δήλωσαν το 2015. Από το β' εξάμηνο του 2017, αν έχει γίνει εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2016, οι εισφορές θα υπολογιστούν επί των εισοδημάτων του 2016 και θα γίνει συμψηφισμός των διαφορών αν προκύψουν, γράφουν ΤΑ ΝΕΑ.

 

Την ίδια στιγμή "ανυπόστατη και πέραν κάθε λογικής" θεωρεί η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) "την επίκληση του νέου φοροασφαλιστικού νόμου στα εισοδήματα του... 2015, προκειμένου να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2017 τη στιγμή κατά την οποία τα εισοδήματα του 2015 καμιά σχέση δεν θα έχουν με εκείνα του 2017".

 

Η ΕΟΟ, σύμφωνα με την εφημερίδα εξετάζει και αυτή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη αλλά και σε κάθε αρμόδιο εθνικό και ευρωπαϊκό όργανο.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:07 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:07 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.