ΠΕΜ
5/1
2017
10:51

Eνεργοποιείται άμεσα η Λίστα Χειρουργείου

Eνεργοποιείται άμεσα η Λίστα Χειρουργείου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από την Λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά

 

"Ενεργοποιείται" άμεσα η Λίστα Χειρουργείου για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε προγραμματισμένο χειρουργείο σε δημοτικό νοσοκομείο.

 

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιευτεί ώστε να τεθεί σε ισχύ, γράφει η Ημερησία.

 

Η απόφαση καθορίζει τον τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και βελτίωσης λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου «με σκοπό τη διαφάνεια, την ισότητα και τη μείωση των χρόνων αναμονής στις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

 

Με την ανάρτηση της λίστας στο διαδίκτυο ο ασθενής θα ενημερώνεται για την αναμονή ανά τμήμα και ανά νοσοκομείο.

 

Από την Λίστα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά και οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ωστόσο, αναφέρει η εφημερίδα, αυτές οι επεμβάσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε 15 μέρες στον ιστότοπο κάθε νοσοκομείου.

 

Οι ασθενείς όταν θεωρούν ότι παραβιάζεται η σειρά προτεραιότητας θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία στο Γραφείο Προστασίας Δικαιώματος Ασθενών που θα λειτουργεί σε κάθε νοσοκομείο.

 

«Εμείς με τη διαφανή λίστα χειρουργείου αυτό που διασφαλίζουμε είναι το δικαίωμα του ασθενή να έχει ισότιμη αντιμετώπιση ανάλογα με τη βαρύτητα της πάθησή του και το δικαίωμά του να μπορεί να παρακολουθεί την τήρηση των προβλεπόμενων χρόνων αναμονής. Στην ουσία είναι ένα μέτρο που ενισχύει τον κοινωνικό έλεγχο στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων», αναφέρει στην Αυγή ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 12:00

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:43 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:43 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.