ΤΕΤ
4/1
2017
11:57

Σε φάση έξαρσης μπαίνει η γρίπη

Σε φάση έξαρσης μπαίνει η γρίπη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσοχή γιατί φέτος θα χτυπήσει ηλικιωμένους

Σε επιφυλακή τίθενται οι υγειονομικές αρχές της χώρας για το επερχόμενο "κύμα" της εποχικής γρίπης που αρχίζει σταδιακά να "φουσκώνει". Η δραστηριότητα της γρίπης, αν και αυξημένη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής επιδημίας, κυμαινόταν τις μέρες των Χριστουγέννων σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, σημειώνει η Καθημερινή.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ειδικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε στην κυρίως φάση της εποχικής έξαρσης της νόσου που ειδικά φέτος αναμένεται να επηρεάσει με μεγαλύτερη ένταση τα ηλικιωμένα άτομα.
Το σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Sentinel) του ΚΕΕΛΠΝΟ, την προτελευταία εβδομάδα του 2016 οι 35 στις 1.000 επισκέψεις σε γιατρό αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2015 οι αναλογίες ήταν 200 στις 1.000 επισκέψεις σε γιατρό.

 

Πέρσι, γράφει η Καθημερινή, η κορύφωση του επιδημικού κύματος καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όταν το 12% των επισκέψεων στους γιατρούς αφορούσε ασθενείς με συμπτώματα γρίπης δηλαδή 120 ανά 1.000 επισκέψεις.

 

Μέχρι την Τρίτη δέκα ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών της γρίπης, ηλικίας άνω των 70 ετών ενώ έχει ήδη καταγραφεί ένας θάνατος ασθενή που άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

 

Φέτος σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να επικρατήσει ο υποτύπος Α (H3N2) ο οποίος πλήττει κυρίως ηλικιωμένους σε αντίθεση με τον H1N1 που έπληττε νεαρά άτομα.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:14 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:14 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.