ΤΡΙ
3/1
2017
11:28

"Φρένο" στη λίστα χειρουργείου

"Φρένο" στη λίστα χειρουργείου
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Αρχή έκρινε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα

Την εξέταση και ανεύρεση εναλλακτικών τρόπων και λύσεων υποδεικνύει, κατά πλειοψηφία, η Αρχή Προασίας Δεδομέων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Υγείας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ανάρτηση της λίστας χειρουργείου στα νοσοκομεία και του πίνακα των διενεργηθέντων επειγόντων χειρουργείων στους ιστότοπους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

Η Αρχή, κρίνοντας ότι η σχετική διαδικασία μπορεί να γίνει με ηπιότερα μέσα, όσον αφορά και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα κ.λπ. προτείνει (κατά πλειοψηφία) να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι (μέσω επαναδιατυπώσεων κ.τλ.) ώστε η επεξεργασία της ανάρτησης της λίστας χειρουργείου και του πίνακα διενεργηθέντων επειγόντων χειρουργείων στους ιστότοπους να είναι νόμιμη και θεμιτή, γράφει η Ναυτεμπορική.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στη λίστα χειρουργείου θα απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας που ισχύει για την εκτέλεση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και θα καταχωρούνται μεταξύ άλλων τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΜΚΑ του ασθενούς, ο αριθμός μητρώου του ασθενούς, το είδος του χειρουργείου, η ημερομηνία της χειρουργικής επέμβασης κ.τλ.

 

Η Αρχή έκρινε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:10 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:10 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.