ΤΡΙ
8/11
2016
15:51

Εφημερίδα των Συντακτών: Σε απόγνωση οι γιατροί

Εφημερίδα των Συντακτών: Σε απόγνωση οι γιατροί
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μισθοί 700 ευρώ με μπλοκάκι

 

Την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ ζητά η ΕΙΝΑΠ.

 

Την κατάργηση του θεσμού του επικουρικού γιατρού, την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού και τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ζητά το Δ.Σ. της Ένωσης ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

 

«Η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου υγειονομικού προσωπικού έχει κάνει τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Το ίδιο το υπουργείο ομολογεί πως τα οργανικά κεντά σε ιατρικό προσωπικό είναι άμεσα 6.600 και 30.000 νοσηλευτικό, βοηθητικό κ.λπ. προσωπικό», αναφέρει η απόφαση του Δ.Σ. του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

 

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, οι γιατροί ζητούν να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό του 2016 και καταδεικνύουν ότι «τα κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων έχουν ήδη εξαντληθεί και προσπαθούν να πληρώσουν τα άκρως απαραίτητα (φάρμακα και αναλώσιμα), ενώ τα υπόλοιπα μένουν πίσω, όπως ηα ανανέωση και η επισκευή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, οι συντηρήσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων κτλ.».

 

Όπως σημειώνεται, ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, οι προσλήψεις σε μόνιμη θέση έχουν σταματήσει και την θέση τους έχουν δώσει σε μισθούς με μπλοκάκι 700 ευρώ το μήνα. Την ίδια ώρα επαναλαμβάνει το αίτημα για κατάργηση «όλων αυτών των θεσμών όπου οι γιατροί πληρώνονται από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 16:05

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:10 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:10 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.