ΤΕΤ
26/10
2016
09:27

ΕΕΣ για πρόσφυγες: Νέες ψυχοκοινωνικές δράσεις σε Αθήνα και Λέσβο

ΕΕΣ για πρόσφυγες: Νέες ψυχοκοινωνικές δράσεις σε Αθήνα και Λέσβο
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα λειτουργούν συμπληρωματικά προς εκείνες που ήδη υλοποιούνται

Τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού της Δανίας κ. Andreas Walter Fabricius όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, παρουσία της Επικεφαλής της Επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης (Emergency Appeal) κυρία Ζέφης Θανάσουλα.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που άπτονται της επικείμενης υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Ε.Σ. και του Ε.Σ. Δανίας, με στόχο την παροχή δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης και κατεύθυνσης σε ωφελούμενους πρόσφυγες και μετανάστες -κυρίως νεαρής ηλικίας- τόσο στο νησί της Λέσβου όσο και στο κέντρο της Αθήνας. Οι ανωτέρω δράσεις θα υποστηριχθούν σε επίπεδο χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξης από το Δανέζικο Ε.Σ. ο οποίος και θα αναλάβει πλήρως την κάλυψη των δαπανών υλοποίησης, μισθοδοσίας του εμπλεκομένου ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για στελέχη και εθελοντές, λειτουργικών δαπανών στους χώρους και τις δομές υλοποίησης.

 

Οι συγκεκριμένες δράσεις θα λειτουργούν συμπληρωματικά προς εκείνες που ήδη υλοποιούνται εντός του πλαισίου της Επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, με τη χρηματοδότηση του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

 

Επιπλέον, και επίσης συμπληρωματικά προς το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που ήδη αναπτύσσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο νησί της Λέσβου από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, ο Ερυθρός Σταυρός της Δανίας προτίθεται να χρηματοδοτήσει εξ' ολοκλήρου σειρά παρεμβάσεων και υπηρεσιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στο νησί (με έμφαση στην προσέλκυση και εκπαίδευση Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών) και την ενδυνάμωση της ικανότητας απόκρισης του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λέσβου σε τομείς όπως η διαχείριση αιφνίδιων γεγονότων, κρίσεων, καταστροφών, μαζικών αφίξεων μετακινούμενων πληθυσμών κ.α.

 

Το σύνολο των επιδιωκόμενων στόχων θα επιτευχθεί μέσω εξειδικευμένων δράσεων που θα περιλαμβάνουν την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης εθελοντικού και στελεχιακού δυναμικού, τη δικτύωση με φορείς και υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη στρατηγικών προβολής του Ε.Ε.Σ.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:18 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

17:18 25 Μάη

27°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.