ΔΕΥ
9/1
2017
12:02

Μία ώρα ύπνος μετά το φαγητό βελτιώνει τη μνήμη των ηλικιωμένων

Μία ώρα ύπνος μετά το φαγητό βελτιώνει τη μνήμη των ηλικιωμένων
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τι έδειξε η έρευνα γι αυτούς που δεν κοιμούνται καθόλου

 

Με το πέρασμα των χρόνων η γνωστική λειτουργία μειώνεται δημιουργώντας προβλήματα όπως στο να θυμόμαστε ονόματα, που έχουμε βάλει τα κλειδιά μας ή στο να μάθουμε καινούργια πράγματα.

 

Σε κάποιους ηλικιωμένους η μείωση των γνωστικών λειτουργιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρή οδηγώντας σε Αλτσχάιμερ και άνοια.

 

Σύμφωνα με μελέτες με το να παραμένει ενεργό πνευματικά και σωματικά ένα άτομο το βοηθά να διατηρήσει σε άριστη κατάσταση τον εγκέφαλό του ακόμα και σε μεγάλη ηλικία ενώ το National Sleep Foundation των ΗΠΑ αναφέρει πως ένας απογευματινός ύπνος 20-30 λεπτών βελτιώνει την πνευματική κατάσταση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης ο ιδανικός χρόνος για τον απογευματινό ύπνο είναι η μία ώρα.

 

Ο επικεφαλής της νέας μελέτης, καθηγητής Junxin Li, Ph.D., του Center for Sleep and Circadian Neurobiology στο Johns Hopkins University στην Βαλτιμόρη και η ομάδα του έκαναν την δημοσίευση της έρευνας στην Journal of the American Geriatrics Society.

 

O Lι και οι συνεργάτες του βρήκαν και ανέλυσαν τα στοιχεία από 2.974 Κινέζους ηλικίας από 65χρονών και πάνω, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος σε μελέτη της China Health and Retirement Longitudinal Study. Οι ενήλικες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ ανάλογα με τις απαντήσεις τους σχετικά με τον ύπνο μετά το φαγητό σε αυτούς που δεν κοιμόνταν καθόλου (0 λεπτά ύπνου) σε αυτούς που κοιμόταν λιγότερο από 30 λεπτά, σε αυτούς που κοιμόταν από 30-90 λεπτά και σε αυτούς που κοιμόταν πάνω από 90 λεπτά.

 

Σε σχέση με τις άλλες ομάδες η ομάδα που είχε πει πως κοιμόταν για μία ώρα κατά μέσο όρο μετά το φαγητό είχε καλύτερα αποτελέσματα στα γνωστικά τεστ που τους είχαν γίνει σε σχέση με αυτούς που κοιμόταν λιγότερο ή περισσότερο.

 

Μάλιστα η ομάδα επιστημόνων του Center for Sleep and Circadian Neurobiology διαπίστωσε ότι όσοι δεν κοιμόταν καθόλου είχαν πτώση της γνωστικής τους λειτουργίας που θα μπορούσε να συγκριθεί με άτομα κατά 5 χρόνια μεγαλύτερα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2017 16:10

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.