ΠΑΡ
30/12
2016
13:20

Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στο αλκοόλ

Ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στο αλκοόλ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πλήρη αποχή από το αλκοόλ για τον οδηγό 

Στην κατανάλωση αλκοόλ οφείλεται ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία ενώ σε κάθε θάνατο από τροχαίο αντιστοιχούν τέσσερις μόνιμες βαριές αναπηρίες, οκτώ σοβαροί τραυματισμοί και 50 ελαφρείς.

 

Πλήρη αποχή από το αλκοόλ για τον οδηγό της παρέας συνιστούν οι επιστήμονες, γράφει η Καθημερινή, τονίζοντας ότι ακόμα και η μικρότερη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να είναι αρκετή για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.

 

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, σημειώνει η εφημερίδα, με αφορμή τις ημέρες των εορτών υπενθυμίζει την εφιαλτική πλευρά των γιορτών.

 

«Κάθε χρόνο αυτές τις γιορτινές ημέρες, οι Έλληνες ιατροδικατές αντιμετωπίζουν μία ιδιαίτερα λυπηρή πραγματικότητα. Τα νεκροτομεία γεμίζουν με νέες και νέους που χάνουν τη ζωή τους σε οδικά τροχαία δυστυχήματα», επισημαίνει η Εταιρεία που επικαλείται στοιχεία της Ε.Ε. σύμφωνα μετα οποία ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στην χρήχη αλκοόλ.

 

Στην Ελλάδα καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους 5.591 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων 347 κόστισαν τη ζωή σε 378 πολίτες. Κατά την ίδια περίοδο οι υπηρεσίες της Τροχαίας βεβαίωσαν 14.030 παραβάσεις λόγω μέθης.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:28 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:28 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.