ΔΕΥ
21/11
2016
11:00

Μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη με δωρεάν εφαρμογή στο κινητό

Μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη με δωρεάν εφαρμογή στο κινητό
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η εφαρμογή ελέγχει τους ασθενείς αν παίρνουν τα φάρμακα τους σωστά

 

Έως και στο 30% θα φτάσει η μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Λουράντο, αν όπως λέει, τα φαρμακεία συμμετέχουν πιο ενεργά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM ο κύριος Λουράντος αναφέρεται στη νέα εφαρμογή Take Care, μέσω της οποίας οι φαρμακοποιοί ελέγχουν αν οι ασθενείς παίρνουν σωστά τα φάρμακα τους.

 

Όπως σημειώνεται η εφαρμογή κατεβαίνει δωρεάν από τον φαρμακοποιό στο κινητό του ασθενούς και παρέχεται πιλοτικά την τελευταία εβδομάδα σε ορισμένα φαρμακεία, ενώ από την πρώτη Ιανουαρίου θα την βρίσκουμε σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

 

«Τριάντα τις εκατό μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης θα έχουμε στην Ελλάδα εάν κάποιες υπηρεσίες που παρέχονται από τα φαρμακεία θεσμοθετηθούν, ενώ υπάρχουν μελέτες από την Ευρώπη, που θα καταθέσω αύριο στην Επιτροπή, οι οποίες αποδεικνύουν ότι θα υπάρχει και τεράστια ελάφρυνση στη νοσοκομειακή δαπάνη, από τη μη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία για ψύλλου πήδημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

 

Η εφαρμογή ελέγχει τους ασθενείς αν παίρνουν τα φάρμακα τους σωστά ενώ τους ειδοποιεί ότι τελειώνουν τα φάρμακα και πρέπει να γράψουν άλλα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 11:07

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:30 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:30 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.