ΚΥΡ
25/12
2016
11:56

Η εγκυμοσύνη κάνει καλό στη μνήμη των γυναικών

Η εγκυμοσύνη κάνει καλό στη μνήμη των γυναικών
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σύμφωνα με μελέτη των επιστημόνων του πανεπιστημίου Richmond

Η αύξηση των θηλυκών ορμονών κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης επηρεάζει θετικά περιοχές-κλειδιά στον γυναικείο εγκέφαλο που σχετίζονται με την μνήμη.

 

Σύμφωνα με μελέτη των επιστημόνων του πανεπιστημίου Richmond των Ηνωμένων Πολιτειών, τα θηλυκά θηλαστικά παρουσιάζουν σημαντικές αλλαγές στις νοητικές τους ικανότητες όταν γεννούν.

 

Οι ειδικοί σε τεστ διάρκειας δύο ετών παρατήρησαν ότι τα ζώα που είχαν κάνει δύο ή περισσότερες γέννες, είχαν την ικανότητα να μαθαίνουν και να θυμούνται καλύτερα δύσκολες διαδικασίες όπως για παράδειγμα το πώς να ανακαλύψουν το φαγητό τους μέσα σε ένα δύσκολο λαβύρινθο.

 

Τα ζώα με δύο ή περισσότερες γέννες είχαν σε καλύτερη κατάσταση μία περιοχή του ιππόκαμπου η οποία σχετίζεται με τις λειτουργίες της μνήμης και της εκμάθησης. Ο ιππόκαμπος στα ζώα αυτά περιείχε λιγότερη από την πρωτεΐνη που δημιουργεί τη β-αμυλοειδή πρωτεΐνη, η οποία συσσωρεύεται στον εγκέφαλο των ασθενών με Αλτσχάιμερ.

 

Στις διαφορές μεταξύ των πειραματόζωων που δεν γέννησαν ποτέ με αυτά που είχαν εγκυμονήσει είναι ότι τα πρώτα ήταν εντελώς αδιάφορα για τα μικρά, ενώ τα δεύτερα αντιδρούσαν διαφορετικά και ήταν έτοιμα ακόμη και να θυσιάσουν τη ζωή τους για να τα προστατέψουν.

 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι παρατηρήσεις στα πειραματόζωα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ισχύουν και στις γυναίκες ενώ τα συμπεράσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Καναδικής Ένωσης για τις Νευροεπιστήμες.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:45 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:45 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.