ΠΑΡ
16/12
2016
16:21

Εγκρίθηκε στην Βρετανία η σύλληψη εμβρύων που θα φέρουν το DNA τριών "γονέων"

Εγκρίθηκε στην Βρετανία η σύλληψη εμβρύων που θα φέρουν το DNA τριών "γονέων"
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρώτο από αυτά τα βρέφη αναμένεται να γεννηθεί το νωρίτερο στο τέλος του 2017

 

Γιατροί στο Νιούκασλ αναμένεται να είναι εκείνοι που για πρώτη φορά θα εφαρμόσουν την τεχνική όπου ελαττωματικά μιτοχόνδρια της μητέρας αντικαθίστανται με τα αντίστοιχα μιτοχόνδρια από το ωάριο μιας δότριας.

 

Το πρώτο από αυτά τα βρέφη αναμένεται να γεννηθεί το νωρίτερο στο τέλος του 2017.

 

"Είναι μία απόφαση ιστορικής σημασίας. Είμαι βέβαιη ότι οι ασθενείς θα μείνουν πραγματικά ικανοποιημένες από αυτό που αποφασίσαμε σήμερα", δήλωσε η Σάλι Τσέσαϊρ, η πρόεδρος της HFEA, της δημόσιας Αρχής Ελέγχου των Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (HFEA) της Βρετανίας και της έρευνας που σχετίζεται με τα ανθρώπινα έμβρυα μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

Σύμφωνα με την Τσέσαϊρ οι επιστήμονες θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα με ιδιαίτερη προσοχή και ότι ακόμη υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά τους ενώ η HFEA θα πρέπει να δίνει έγκριση σε κάθε κλινική και σε κάθε ασθενή προτού υποβληθεί στη συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Τα βρέφη από τρεις "γονείς" επιτρέπεται να έρχονται στον κόσμο μόνο σε περιπτώσεις όπου ο κίνδυνος να γεννηθεί παιδί με πάθηση των μιτοχονδρίων είναι πολύ υψηλός.

 

Επειδή τα μιτοχόνδρια φέρουν το δικό τους DNA γι' αυτό θεωρείται ότι τα παιδιά που θα γεννιούνται με αυτό τον τρόπο θα φέρουν το DNA τριών ανθρώπων.

 

Ζευγάρι από την Ιορδανία με τη βοήθεια γιατρών στη Νέα Υόρκη υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία στο Μεξικό και πρόσφατα έφερε στον κόσμο ένα υγιές βρέφος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 16:24

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:45 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:45 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.