ΠΑΡ
11/11
2016
12:52

Αμερικανοί επιστήμονες: Προσοχή στον σίδηρο για τις εγκύους

Αμερικανοί επιστήμονες: Προσοχή στον σίδηρο για τις εγκύους
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πεδίο διαφωνίας των επιστημόνων

Αυξημένο κίνδυνο διαβήτη κυήσεων διατρέχουν οι γυναίκες που παίρνουν συμπληρώματα σιδήρου στην εγκυμοσύνη, χωρίς όμως να τα χρειάζονται.

 

Το Αμερικανικό Συνέδριο Μαιευτήρων & Γυναικολόγων (ACOG) συνιστά εξετάσεις σιδήρου για τις εγκύους και την χορήγηση συμπληρωμάτων μόνο όταν αυτά είναι απαραίτητα.

 

Η μελέτη σε 107 εγκύους με διαβήτη κυήσεως και 214 οι οποίες δεν είχαν εκδηλώσει τη νόσο έδειξε ότι όσες είχαν υψηλότερα επίπεδα σιδήρου είχαν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη της κυήσεως, σε σύγκριση με όσες είχαν χαμηλότερα επίπεδα.

 

Έτσι ενώ ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία των εμβρύων είναι πιθανό η περίσσειά του να αυξάνει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες το οποίο με τη σειρά ευνοεί τις βλάβες στο πάγκρεας - και αυτό ανοίγει τον δρόμο στο διαβήτη, εκτιμούν οι ερευνητές.

 

Πάντως όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η μελέτη τους δείχνει απλώς μία συσχέτιση και δεν αποδεικνύει σχέση αιτία-αποτελέσματος.

 

Στην σύσταση αυτή αντιδρά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως των Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ λένε να χορηγούνται σε όλες.

 

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

14:29 29 Απρ

26°C

Κυρίως συννεφιά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.