ΠΕΜ
13/11
2014
16:30

Αντίθετοι στην ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΟΑΕΕ γιατροί και φαρμακοποιοί

Αντίθετοι στην ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΟΑΕΕ γιατροί και φαρμακοποιοί
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την κάθετη αντίθεσή τους στην ένταξη του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ) στον ΟΑΕΕ δήλωσαν σύσσωμοι οι πρόεδροι των γιατρών, των φαρμακοποιιών και των οδοντιάτρων σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Στη σύσκεψη, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πάγιο κοινό αίτημα που υποσχέθηκε να κάνει πράξη το Υπουργείο Εργασίας, η τακτοποίηση των μονοσυνταξιούχων υγειονομικών, ωστε να εξαιρεθεί από τις περικοπές τους το επιπλέον ποσό της προσαύξησης του 50% της κύριας σύνταξης.

Οι πρόεδροι μελέτησαν όλα τα θέματα που πρόσφατα δημοσιευθηκαν και αφορούν το Ταμείο των Υγειονομικών, ιδιαίτερα την «απώλεια» ομολόγου ύψους 91,4 ευρώ, την αδυναμία είσπραξης εισφορών ακόμη και από τον ΕΟΠΥΥ, την ανυπαρξία από το 2002 ισολογισμών και απολογισμών, την υπέρογκη δαπάνη για το μηχανογραφικό σύστημα που υπολειτουργεί, αλλά και το πόρισμα του ελέγχου του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταγράφει την απογύμνωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ.

Κοινή συνισταμένη ήταν η διαπίστωση πως η μέχρι τώρα ακολουθούμενη πολιτική, αντί να οδηγήσει στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ, οδήγησε σε στραγγαλισμό των υπηρεσιών, ελλιπή εξυπηρέτηση των μελών του και πολλά άλλα προβλήματα που θέτουν σε αμφιβολία την περαιτέρω βιωσιμότητά του.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανασης Κατσίκης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος και μαζί τους συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ Αντώνης Σελλιανάκης και ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΤΑΑ Γιώργου Βαζίκα.

Οι πρωτοβουλίες τω ανωτέρω φορέων θα συνεχιστούν εντατικά το επόμενο διάστημα τόσο με συσκέψεις με τους άλλους φορείς που απαρτίζουν το ΕΤΑΑ (Ταμείο Νομικών, Ταμείο Μηχανικών κλπ), όσο και με τους εκπροσώπους της Πολιτείας (Κυβέρνηση, Κόμματα, Φορείς).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Νοέμβριος 2014 14:03

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:02 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

06:02 23 Μάη

18°C

Ξαστεριά

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.