ΠΑΡ
6/1
2017
11:56

Παρέμβαση Ε.Σ.Α.μεΑ στη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ

Παρέμβαση Ε.Σ.Α.μεΑ στη διαδικασία σύναψης συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ουσιαστικός διάλογος

Τις παρατηρήσεις της αναφορικά με τη διαδικασία σύναψης Συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας, Ειδικής Αγωγής και ιατρικών αναλωσίμων, απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ. στον ΕΟΠΥΥ.

 

Οι αλλαγές που σχεδιάζει ο ΕΟΠΥΥ στον τρόπο προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών, θεωρούνται καταρχάς θετικές, από την Ε.Σ.Α.μεΑ. λόγω του ότι έχουν ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ο οποίος δεν θα είναι πια υποχρεωμένος να προκαταβάλει την πληρωμή, αλλά και οφέλη για τον πάροχο, όπως η μείωση του χρόνου αποπληρωμής, που θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό των δαπανών και σε καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Οργανισμού.

 

Όμως, όπως σημειώνεται «για να είναι επιτυχής η διαδικασία σύναψης Συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες παροχής υγείας, πρέπει να στηριχθεί σε μία σοβαρή και οργανωμένη μελέτη και να βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με τους επαγγελματίες, ώστε η συμφωνία και οι όροι συνεργασίας να είναι πραγματικά προς όφελος τόσο των δύο συμβασιούχων (ΕΟΠΥΥ και Επαγγελματιών) όσο και των ληπτών υπηρεσιών υγείας».

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά «να ληφθούν υπόψη κάποιοι σημαντικοί παράγοντες, όπως οι αποζημιώσεις των επαγγελματιών, οι οποίες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και όχι σε απαρχαιωμένες τιμές, να τεθούν ποιοτικές και χωροταξικές προδιαγραφές για τους χώρους που στεγάζουν τέτοιου είδους δραστηριότητες» ώστε να διασφαλιστεί η ποιοτικότερη παροχή των υπηρεσιών στους δικαιούχους, να δίνεται στους χρήστες των υπηρεσιών το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού και θεραπευτή κ.α.

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:45 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Animal Life

 

Πρώτες Βοήθειες

20:45 26 Απρ

23°C

Λιακάδα

Αθήνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

Please publish modules in offcanvas position.